غلاف بادام هندی شاید یک جاذب UV تازه وارد در صنعت ضد آفتاب باشد!

غلاف بادام هندی, صنعت ضد آفتاب, افزایش سرطان پوست, محصولات ضد آفتاب, قدرت جذب UVB, فنليک اسيد, فلاونوئيدها, ترکیبات فنلی ضد آفتاب .

کلمات کلیدی: غلاف بادام هندی, صنعت ضد آفتاب, افزایش سرطان پوست, محصولات ضد آفتاب, قدرت جذب UVB, فنلیک اسید, فلاونوئیدها, ترکیبات فنلی ضد آفتاب .

افزایش نگرانی های عمومی در باب افزایش سرطان پوست ناشی از بیش تابش نور آفتاب سبب شده است تا تقاضای استقاده از محصولات ضد آفتاب در جهان افزایش یابد. از سوی دیگر دغدغه هایی مبنی بر سالم بودن فیلترهای ضد آفتاب مورد استفاده در فرمولاسیون این دست از محصولات کازمتیک نیز وجود دارد. از این رو محققین همواره در راستای یافتن مواد محافظت کننده موثر و در عین حال سالم تر و با قابلیت بازگشت به طبیعت بهتر و سریع تر در حال تلاشند.

در راستای همین تلاش ، تیمى از شیمیست ها که تحت عنوان شیمیست های سبز شناخته مى شوند از دانشگاه Witwatersrand در همکاری با همکارانی از دانشگاه های آلمان و همچنین افرادی از مالاوی و تانزانیا بر روی تکنیک ساخت ترکیبات مفیدی از طریق پروسه ای شیمیایی که (xylochemistry (wood chemistry شناخته مى شود بر روی چوب و دیگر بخش های غیر خوراکى و با سرعت رشد بالا و ضایعاتی گیاهان کار مى کنند.

اعتبار سنجی مایعات فنلیک Cashew Nut Shell در سنتز جذب کننده اشعه ماوراء بنفش

بر اساس مقاله منتشره در European Journal of Organic Chemistry در تاریخ ۲۰۱۹-۰۸-۱۹ این تیم با استفاده از غلاف بادام هندی (cashew nut) ترکیبات آروماتیک جدیدی ساخته است که نشان داده شده است دارای قدرت جذب UVB و UVA مناسبی مى باشد که ممکن است برای محافظت از انسان یا دام ها به صورت پلیمر با یک پوشش در برابر این اشعه های خطرناک آفتاب مورد استفاده قرار بگیرد.

گیاهان ، غلات ، شکلات , بنشن خشک نیز همچنین منابع شناخته شده دریافت پلی فنل ها هستند. چندین هزار مولکول دارای ساختمان پلی فنلی در گیاهان شناخته شده اند که عموما در دفاع در برابر اشعه UV یا تهاجم پاتوژن ها درگیر هستند. بسته به تعداد حلقه های فنل و چگونگی اتصال این حلقه ها به یکدیگر پلی فنل ها را می توان به گروه هایی با عملکرد متفاوت همانند فنلیک اسید ها، فلاونوئید ها، استایلبن ها و لیگنان ها تقسیم بندی نمود.

فلاونوئیدها خود نیز به فلاوون ها ، فلاونول ها ، ایروفلاونها، و فلاونونها تقسیم بندی می شوند که هرکدام تفاوتهای اندکی در ساختمان شیمیایی شان دارند. با توجه به نگرانی ها و دغدغه های موجود در زمینه استفاده از منابع انرژی فسیلی برای سنتز مواد شیمیایی مولکول های عملکردی و تاثیر مواد ضد آفتابی بر روی اکوسیستم، تیم مورد نظر پیشنهاد مى نماید که از محلول غلاف cashew nut که غیر خوراکى بوده و دارای زنجیره کربنی تجدید پذیر است نیز ممکن است در آینده ایی نزدیک به عنوان منبعی برای استخراج ترکیبات فنلی ضد آفتاب استفاده نمود.

✍️ دکتر محمد بقایی
دکترداروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک
مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو

edited by artan akheri
دکتر محمد بقایی

دکتر محمد بقایی

دکتر داروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط