توصیه هایی برای سلامت و زیبایی قلب دوم انسان ، پاها

پا, قلب دوم, سلامت, زیبایی, بثورات جلدی, انگشتان, مشکل پای ورزشکاران, میخچه, قوس کف پا, دیابت, ستون فقرات, کفشهای تنگ, پوست .

کلمات کلیدی : پا, قلب دوم, سلامت, زیبایی, بثورات جلدی, انگشتان, مشکل پای ورزشکاران, میخچه, قوس کف پا, دیابت, ستون فقرات, کفشهای تنگ, پوست .

پا یکی از ارگان ‌های بدن مهم است که نقشی اساسی در سلامت کل بدن دارد. در طول روز فشارها و نیروهای زیادی به پاها وارد و از آنها به مفاصل ، زانوها، لگن و ستون فقرات منتقل می گردد.

شکل ظاهری پاها نقش زیادی در سلامت آن ایفا می ‌نماید ، وجود هرگونه مشکل در انگشتان یا غیر طبیعی بودن قوس کف پا می‌ تواند باعث وارد آوردن فشار غیر قرینه و همگن به قسمت‌ هایی از پا شده و در نتیجه آن سبب بروز زخم، تاول، میخچه، اختلال در راه رفتن و درد گردد.

پای سالم نعمتی است که از سوی خداوند متعال به انسان اهدا شده است ، نعمتی که فقدان آن تبعات سختی را به دنبال خواهد داشت و ما را در ادامه زندگی طبیعی مان دچار مشکل خواهد نمود.

بنابراین ضمن توجه کامل به سلامت پا باید تمهیداتی را برای راحتی آن مهیا نماییم . پای زیبا و سالم بخشی از پازل سلامت و زیبایی کل بدن است و اگر فردی می خواهد سلامت و زیبایی را به صورت کامل تجربه نماید نمی تواند نسبت به پاهای خود بی تفاوت باشد.

۱- بازرسی های مکرر! برای حفظ سلامتی پاها ضروری است

از آنجائیکه پاهای ما هر روزه در معرض آسیب های فراوان قرار دارند و این آسیب ها می تواند موجب بروز جراحات و آسیب هایی گردد، لذا باید کاملا مواظب بود تا این مشکلات کوچک یا به ظاهر کوچک تبدیل به جراحات یا ضایعاتی بزرگی نشوند. از این رو ضروری است پاها به صورت مرتب توسط خود شخص مورد بررسی قرار گیرند.

در این بررسی ها باید نسبت به هر گونه زخم ، تغییر رنگ ، تورم ، تاول ، کهیر و دیگر بثورات جلدی در کف ،پاشنه ، انگشتان و یا بدنه پا حساس بود و هرگز نباید به سادگی از کنار آنها گذشت ، بخصوص اگر فرد مبتلا به دیابت بوده یا زمینه بروز دیابت را در خانواده داشته باشد.

۲- شستشوی روزانه پا هایتان را فراموش نکنید

زمانیکه راه می رویم پاها مرتبا در حال فعالیت هستند ، نتیجه این فعالیت تعریق پی در پی است ، اگر این تعریق با ترک و شکافهای کوچکی در پوست بین انگشتان همراه شود محل مناسب، مرطوب و گرمی برای رشد قارچ هاست و ممکن است موجب بروز مشکلاتی مانند آنچه که به نام “مشکل پای ورزشکاران” معروف است گردد. پس توصیه می شود هر روزه پاهایتان را با آب و صابون بشویید.

البته بهتر است آب مورد نظر خیلی گرم هم نباشد و در زمان شستشو نیز فضای بین انگشتان فراموش نگردد. بسیاری از ما تنها اقدام به شستشوی سطحی و نامناسب پایمان می نماییم که نه تنها مشکلی را حل نمی نماید بلکه به دلیل باقی ماندن اجرام و کثافات در بین انگشتان می تواند مشکل آفرین هم باشد.

۳- خشک نمودن پا ها پس از شستشو لازم است

پس از شستشوی پاهایتان بهتر است آنها را با یک حوله تمیز خشک نمایید. بسیاری از مردم عادت ندارند پس از شستشوی پاهایشان لای انگشتانشان را خشک کنند ولی توصیه می شود برای جلوگیری از رشد قارچ در فضای بین انگشتانتان حتما این کار را انجام دهید.

۴- از نگه داشتن بیش از حد پا هایتان در آب خودداری نمایید

از نگه داشتن بیش از حد پاهایتان در آب نیز خودداری نمایید زیرا این عمل می تواند موجب خشک و ترک خوردن پوست پاها و سپس ایجاد زخم و بروز عفونت های قارچی پس از خشک نمودن آنها گردد.

۵- بکارگیری یک مرطوب کننده مناسب برای پا ها نیز مهم است

برای جلوگیری از خشک شدن پا هایتان پس از شستشو پس از خشک نمودن آن توسط حوله ایی نرم توصیه می شود تا از یک مرطوب کننده مناسب استفاده نمایید. انتخاب نوع مرطوب کننده و شکل آن بر اساس سطح نیاز و تمایل شما می تواند متفاوت باشد ، شما می توانید از کرم، لوسیون ، پماد یا ژل مرطوب کننده استفاده نمایید.

لایه نازکی از مرطوب کننده را بر روی پوست پا هایتان بمالید و به خوبی ماساژ دهید تا کاملا نرم و لطیف گردد. دقت نمایید تا باقی مانده ای از این مواد در لای انگشتان پاهایتان باقی نماند زیرا می تواند کانون عفونت های قارچی شده و مشکل آفرین باشد.

۶- در زمان استفاده از ناخن گیر دقت کنید

در زمان کوتاه نمودن ناخن پا هایتان دقت نمایید تا بیش از حد اقدام به برداشتن آنها ننمایید زیرا در زمان رشد مجدد ناخن،آنها می توانند در جهت نامناسبی رشد نموده و موجب ایجاد عفونت و درد گردند. به علاوه دقت نمایید در زمان استفاده از ناخن گیر در گوشه های انگشت پاهایتان آسیبی به پوست آن نرسد. در صورت بروز مشکل از یک نرم کننده در محل بروز خراش استفاده نمایید.

در حین کوتاه نمودن ناخن پا هایتان نسبت به هر گونه تغییرحالت و رنگی در ناخن ها حساس باشید زیرا این تغییرات بیانگر بروز مشکلاتی است که می تواند با تشخیص به موقع سریعا درمان گردد ، لذا توصیه می شود در صورت مشاهده هر گونه تغییری با پزشک مشورت نمایید.

پا, قلب دوم, سلامت, زیبایی, بثورات جلدی, انگشتان, مشکل پای ورزشکاران, میخچه, قوس کف پا, دیابت, ستون فقرات, کفشهای تنگ, پوست .

۷- ماساژ و حرکات دورانی فراموش نشود

از آنجایی که در طول روز پاهایتان در هنگام پیاده روی یا ایستادن مرتبا در فشار است و بار وزنتان را تحمل می نماید توصیه می گردد ، پس از بازگشت به منزل حدود ۵ دقیقه به ماساژ آن با دست بپردازید. برای رفع خستگی و ایجاد نشاط در پا هایتان توصیه می شود در طول روز از حرکات دورانی و کششی نیز استفاده نمایید .این حرکات و ماساژ سبب افزایش جریان خون و رفع خستگی خواهد شد.

۸- به کف پاها نیز توجه نمایید

کف پاها به دلیل شرایط فیزیکی و فیزیولوژی آن دارای پوستی ضخیم تر از دیگر نقاط بدن است و در صورت عدم مراقبت های لازم مهم می تواند دچار خشکی و ترک گردد و هم به دلیل عدم انتشار یکسان نیرو میخچه و پینه مبتلا گردد.

برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی توصیه می شود ، در حین استحمام و زمانیکه پوست پا هایتان نمناک است از سنگ پاهای استاندارد و یا اسکراب های طبیعی مانند نمکهای دریایی استفاده نمایید تا پوستی با طراوت و بدون مشکل داشته باشید. همچنین توصیه می گردد پس از استفاده از روشهای فوق از یک کرم ، لوسیون یا روغن نرم کننده نیز استفاده نمایید.

۹- انتخاب کفش مناسب یعنی انتخاب سلامتی و راحتی

مطمئنا شما هم این جمله معروف را شنیده اید که ” پا قلب دوم انسان است ” لذا در انتخاب کفش هایتان دقت لازم را داشته باشید. از خرید کفشهای تنگ ، پاشنه دار ، خشک و غیر چرم یا غیر کتان تا حد امکان خودداری نمایید. کفش تنگ موجب ایجاد فشارهای ممتد و همه جانبه ایی به پاها می گردد ، هم آنها را خسته نموده و هم پوست آن را آزرده می نماید.

پا, قلب دوم, سلامت, زیبایی, بثورات جلدی, انگشتان, مشکل پای ورزشکاران, میخچه, قوس کف پا, دیابت, ستون فقرات, کفشهای تنگ, پوست .

کفش پاشنه دار نیز در صورت نامناسب بودن می تواند مشکلات مشابهی را برای پاشنه پا ایجاد نماید و به علاوه موجب توزیع نامناسب و غیر یکسان نیرو و وزن شده و موجب کمر درد گردد.

کفشهای خشک نیز به پوست پا آسیب می رسانند و اما کفشهای غیر چرم ، پلاستیکی و دارای مواد صناعی نامرغوب نیز می توانند موجب اختلال در تنفس پا شده ، تعریق را افزایش دهند و محیط مناسبی را برای رشد قارچها ایجاد نمایند.

یادمان باشد اگر ما از دریچه سلامت به زیبایی بنگریم بهترین دستاوردهای ممکن را خواهیم داشت.

دکتر محمد بقایی 

دکترداروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک

Edited by Artan Akheri
دکتر محمد بقایی

دکتر محمد بقایی

دکتر داروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط