تبلیغات اغواگرانه فرآورده های آرایشی و بهداشتی در رسانه ها

تبلیغات اغواگرانه محصولات کازمتیک

کلمات کلیدی: تبلیغات اغواگرانه, فرآورده های آرایشی و بهداشتی, رسانه های دیداری، شنیداری و مجازی, نیازهای القایی, فروش محصولات, چین و چروک, ادعاهای غیر علمی و خلاف واقع .

این روزها مخاطبان مِدیا اعم از رسانه ملی ، شبکه های مجازی ، بیلبورد ها ، روزنامه های کثیر الانتشار و … در معرض تبلیغات گسترده ی رگباری و مسلسل وار اغواگرانه ی برخی از فرآورده های آرایشی و بهداشتی ( محصولات کازمتیک ) قرار می گیرند، تبلیغاتی که یا صد درصد منطبق بر نیازهای واقعی افراد است و یا منجر به ایجاد نیازهای القایی می گردد. تخلف تولید کنندگان محصولات سلامت محور اخیرا مورد توجه و اخطار سازمان غذا و دارو نیز قرار گرفته است.

توجه فرمایید :

رویش یک ماهه موی سر ، ترک یک هفته ایی اعتیاد بدون بازگشت ، لاغری در ده روز ، … اینها نیازهایی واقعی است که فرد می خواهد آنها را به واقعیت برساند اما برخی از آنها نیازهای القایی است. 

من و شما که احتمالا ٣۵ سال سن داریم و به قد خود عادت نموده ایم و هیچ مشکلی هم نداریم ،  ولی زمانیکه در معرض تبلیغات انبوه و عوام فریبانه و اغواگرانه قرار می گیریم، آنگاه است که ما فکر میکنیم چرا تا بحال بفکر رفع این مشکل مهم نبوده ایم؟

موهایمان مجعد است و مشکلی هم نداشته ایم اما با دیدن موهای لخت و بلوند کالیفرنیایی با خود می اندیشیم : چه موهای زشت و بد حالتی داریم!

هدف نهایی اینگونه تبلیغات اغواگرانه چیزی جز سوداگری و کسب درآمدهای باد آورده نیست و مبلغان تنها و تنها به فکر تبدیل این نیازها به تقاضا و نهایتا خرید ما و فروش محصولات خود هستند.

مطلع هستم که فقط یکی از این محصولات که از بازی تبلیغاتی و حتی فروش حذف شده است با ورود به فضای تبلیغی ماهواره ایی با سرمایه گذاری ١.٢ میلیارد تومانی ١٣ میلیارد تومان منفعت در طی ۶ ماه برده است!!! 

اما تکنیک این محصولات در تبلیغ نسبت به قبل تغییر ویژه ایی نموده است آنهم اینکه بسیار تاکیدی و با بهره گیری از اصطلاحات علمی و تکنیکال که برای مصرف کننده عام تداعی گر سخنان پزشک و داروساز است وارد عمل می شوند و از این طریق سعی در جلب توجه مردم دارند.

تبلیغات اغواگرانه فرآورده های آرایشی و بهداشتی

در این رابطه از تکنیک “دروغ بزرگ را با شاهدی دروغین واقعی جلوه دهید” نیز بهره می برند و افرادی را به عنوان مصرف کننده راضی وارد بازی تبلیغات اغوا گر می نمایند.

و اخیرا از وجود سلبریتی ها و افرد مشهور هم بهره جسته اند ، افرادی که شاید به واسطه اصول حرفه ایشان به عنوان هنرپیشه با عقد قراردادهایی به ایفای نقش می پردازند. ما باید بدانیم این افراد کارشان ایفای نقش های متفاوت است در فیلمی قهرمان خوش نام و در فیلمی دیگر تبهکاری غیر خوش نام می شوند ولی شخصیت واقعیشان چیز دیگری است.

عزیزان اجازه فرمایید به یکی از این تبلیغات اغواگرانه توجه خاص نماییم :

با مصرف کرم …. تنها پس از چند دقیقه تمامی خطوط و چین و چروک های خود را از بین ببرید…

چین و چروک حاصل پروسه ای پیچیده است که عوامل متعددی در ایجاد آن نقش دارد عواملی خارجی همانند آفتاب ، آلودگی هوا … و عوامل داخلی همانند پیری طبیعی ، هورمونی … . هورمون های متعددی در ایجاد چروک نقش دارند آنزیم های متعددی در ایجاد آن درگیرند ژنهای زیادی در این پروسه ایفای نقش می کنند.

بافتهای متعددی تخریب می شوند و ذخایر خود را از دست می دهند ، آسیبهای فراوانی در طول مدت زمان نسبتا طولانی ایجاد می گردد. 

این روند ایجادی مگر یک روزه بوجود آمده که یک لحظه ایی از بین برود؟

 در این روند ذخایر کلاژن، الاستین و هیالورونیک اسید … کاهش می یابد و بتدریج از بین می رود. در تبلیغ می گویند به پوست کلاژن … می دهیم ، این سه ماده مولکولهایی با سایز بزرگند که توان ورود به داخل پوست را ندارند پس این امر محال است.

می گویند دو سه دقیقه ای چروک را از بین می برند این امر کاملا نادرست است چون نمی توان با کرم این ذخایر از دست رفته را براحتی و در زمان کم جبران نمود، می گویند با فلان کرم آنی خطوط را باز می کنند، این امر نادرست است در این تبلیغات اغواگرانه نیاز شما را با شاهد دروغ یا هنرپیشه می خواهند تبدیل به تقاضا و خرید نمایند.

لذا تنها به فکر سودا گری اند. در حقیقت در این گونه تبلیغات اغوا گر محصولات کازمتیک همراه با ادعا های غیر علمی ( کلیمینگ ) و خلاف واقع که موجب فریب و اشتباه مصرف کننده می شود، ذی نفعان تنها با بهره گیری از سطح پایین اطلاعات عمومی مردم به اهداف خود دست می یابند .

اما آیا محصولاتی هستند که بتوانند موثر باشند؟ پاسخ مثبت است محصولاتی مبتنی بر فرمولاسیون های درست و طراحی های درست می توانند در طولانی مدت کلاژن سازی و الاستین سازی را تحریک نمایند و از از دست رفتن این ذخایر جلوگیری نمایند. این محصولات هرگز با تبلیغات اغواگرانه ادعای آنی نداشته و نخواهند داشت.

نوشته شده در تاریخ : بیست و یکم مهر ماه ۱۳۹۶
edited by artan akheri
Picture of دکتر محمد بقایی

دکتر محمد بقایی

دکتر داروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک

یک پاسخ

  1. ممنون برای مقاله‌تون. پیشنهاد من اینه که لطف کنید درباره‌ی محصولاتی بنویسید که توانایی کلاژن‌سازی و الاستین‌سازی و… دارند که برای ما مصرف‌‌کننده‌ها، قابل تشخیص باشه که کدوم ترکیبات قابل اعتماد و کاربردی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط