نگاهی گذرا به آمارها و چشم انداز اقتصاد کازمتیک کره جنوبی

کره جنوبی که با نام رسمی جمهوری کره شناخته می شود، کشوری است در بخش جنوبی شبه جزیره کره در شرق آسیا که پایتخت آن شهر سئول است. کره جنوبی جمعیتی معادل ۵۲ میلیون نفر دارد. کره جنوبی دومین رشد سریع اقتصادی دنیا در چهار دهه ی اخیر را دارا می باشد. در کره جنوبی از سال ۱۹۶۳ و فقط ظرف مدت ۴۰ سال درآمد سرانه بر حسب قدرت خرید، چیزی نزدیک به ۱۴ برابر افزایش یافت. دست یافتن به نتیجه ای مشابه برای بریتانیا بیش از دو صده (بین اواخر صده ی هجدهم و زمان حاضر) و برای آمریکا در حدود یک و نیم صده (از صده ی ۱۸۶۰ تاکنون) زمان برد.

چشم انداز و آمار های رشد اقتصاد کازمتیک در کره جنوبی

این پیشرفت قابل توجه که کره جنوبی را کمتر از نیم قرن بدل به کشوری پیشرفته و ثروتمند کرد، اغلب ” معجزه رودخانه هان ” نامیده می شود. در مجامع بین الملی صفت ” ببر آسیا ” را برای این کشور به ارمغان آورده است. امروزه اقتصاد کازمتیک و کل سیستم اقتصادی موفق کره جنوبی الگویی برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه است. کره جنوبی اکنون دارای اقتصاد توسعه یافته ی چندین هزار میلیارد دلاری است و یکی از اعضای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) می باشد. کره جنوبی توسط بانک جهانی جزو اقتصادهای دارای درآمد زیاد و از دیدگاه صندوق بین المللی پول به عنوان یکی از اقتصاد های پیشرفته طبقه بندی شده است.

همچنین سئول پایتخت این کشور یکی از ده شهر برجسته ی اقتصادی و مالی جهان است. کره جنوبی علیرغم کمبود منابع طبیعی و دارا بودن کمترین مساحت در میان کشورهای گروه ۲۰ ، یکی از اقتصادهای نیرومند دنیا تلقی می شود. اقتصاد این کشور آسیای شرقی چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا و یازدهمین در دنیاست. کره جنوبی هشتمین مارکت بزرگ کازمتیک جهان است و حدود ۳ درصد مارکت جهانی را در اختیار دارد.  اندازه مارکت بر آورد شده این کشور حدود ۷٫۱ میلیارد دلار برآورد می گردد که بر همین اساس تولیدات داخلی و کل صادرات در سال ۲۰۱۶ نسبت به سال های قبل به تدریج ۸٫۲ درصد و ۶۱٫۶ در صد افزایش یافته است. به همین تریتب پیش بینی می شود اقتصاد کازمتیک محصولات زیبایی و کازمتیک کره در دروه زمانی ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ با رشد ۵٫۲۲% مواجه شود. تقاضای روز افزون برای محصولات ارگانیک یا طبیعی و محصولات ضد پیر پوستی و همچنین محصولات بهداشتی آقایان گزینه های باشند که موجب این پیشرفت خواهند بود. به طور کلی روتین مراقبت از پوست کره ای را چند مرحله و منظم است و به دلیل سبک زندگی پر مشغله ای که دارند تقاضا و گرایش آنها به محصولات چند منظوره رو به افزایش است.

مقایسه آمار صادرات و واردات محصولات کازمتیک در اقتصاد کره جنوبی

صادرات محصولات کازمتیک سئول در سال ۲۰۱۶ میلادی معادل با ۴٫۱۷۶ میلیارد دلار بوده است و جالب اینکه این اعداد صادراتی برای سالهای قبل به ترتیب در سال ۲۰۱۵ معادل ۲٫۵۸ میلیارد دلار ، در سال ۲۰۱۴ معادل ۱٫۸ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۳ معادل ۱٫۳ میلیارد دلار بوده است که نشان دهنده افزایش صادرات از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ به میزان ۲۲۴ درصد است. معجزه رودخانه هان دقیقا اینجاست که این افزایش صادرات در حالی است که کل واردات محصولات کازمتیک به کره در سال ۲۰۱۳ معادل ۹۷۲ میلیون دلار بوده است و در سال های ۲۰۱۴ به عدد ۱٫۴۰۷ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۵ به عدد ۱٫۰۸۹ میلیارد  دلار و در سال ۲۰۱۶ به عدد ۱٫۰۸ میلیارد دلار رسیده است که نشانگر افزایش واردات از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ به میزان ۱۱٫۱۱ درصد است. اما این میزان واردات در بن سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ به میزان ۰٫۸۳ درصد کاهش داشته است.

البته با توجه به آمار فوق می توان دریافت که کل محصولات تولید شده داخلی در کره از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ به میزان حدود ۴۱ درصد افزایش یافته است. نکته حائز اهمیت این است که سرعت رشد مارکت در ۵ سال گذشته منتهی به سال ۲۰۱۶ برابر با ۸٫۲ درصد رشد داشته است. در عین حال کل واردات محصولات کازمتیک در سال ۲۰۱۶ در حدود ۱٫۰۸ میلیارد دلار برآورد شده است. در این بین واردات از آمریکا مجموعا ۲۷٫۱ درصد کل سهم مارکت را بر عهده دارد. یعنی رقم واردات محصولات کازمتیک آمریکایی در کره جنوبی معادل ۲۹۳٫۴ میلیون دلار بوده است.

گزارشات آماری مبین این امر است که فرانسه در امر صادرات به کره جنوبی قدری از آمریکا جلوتر است و رقمی معادل ۲۹۳٫۸ میلیون دلار به این کشور صادرات دارد. ژاپن پس از این دو کشور در مقام سوم با ۱۷۰٫۵ میلیون دلار و ایتالیا با ۴۷٫۵ میلیون دلار چهارمین کشور صادر کننده محصولات کازمتیک به اقتصاد کازمتیک سئول است.

بر اساس گزارشات گمرک کره جنوبی محصولات مراقبت از پوست همچنان با رقمی معادل ۷۰۴ میلیون دلار یعنی ۴۹٫۱ درصد ، در صدر واردات قرار دارند. بعد از آن محصولات مراقبت از مو، میکاپ ، عطر و ادکلن جایگاه های بعدی را با نسبت های ۱۴٫۴ ، ۱۲٫۵ و ۱۱٫۲ درصد به خود اختصاص داده اند. جایگاه کالاهای وارداتی همانند همه کشورهای پیشرفته دنیا متاثر از نام برند، بسته بندی، فرمولاسیون و مواد اولیه بکار گرفته شده برای آن است.

از میان برندهای آمریکایی پیشرو در کره جنوبی به ترتیب می توان به برند هایCetaphil ,Neutrogena, Aveeno, MAC, Bobby Brown, Estee Lauder, Maybelline  اشاره کرد. نکته حائز اهمیت در مارکت محصولات کازمتیک کره جنوبی ترکیب خاص محل های فروش این محصولات است. ۲۴٫۳ درصد از محصولات در دپارتمان استورها، ۲۳ درصد در فروشگاه های برندها، ۱۸٫۹ درصد از طریق فروش آنلاین، ۸٫۹ درصد از طریق مولتی لول مارکتینگ ها، ۷٫۲ درصد از طرق هایپرمارکت ها، ۶٫۹ درصد از طریق فروشگاه های تخصصی، ۳٫۴ درصد از طریق کانال های فروش خانگی و ۳٫۲ در صد از طریق فری شاپ ها به فروش می رسد.

گرایش مصرف کنندگان به سمت محصولات کازمتیک طبیعی و ارگانیک

مهمتین کالاهای وارداتی آمریکایی در کره جنوبی به ترتیب عبارتند از محصولات کازمسیوتیکال ، محصولات درموکازمتیک ، محصولات کازمتیک طبیعی و ارگانیک. نکته حائز اهمیت دیگر این است که مارکت کره جنوبی استقبال از محصولات درموکازمتیک که منافع درماتولوژیکال بیشتری را در بر دارند، در حال افزایش است. در این بین محصولاتی که مخصوصا برای مراقبت و پیشگیری استفاده می شود از اقبال بلند تری برخوردار هستند. محصولات حاوی سرامید و محصولات ضد آلودگی هوا بیشتر در کانون توجه قرار دارند. البته وقتی صحبت از استفاده از محصولات دارای ادعاهای طبیعی یا ارگانیک به میان می آید، مصرف کنندگان کره ای علاوه بر ادعا توجه خاصی نیز به کشور مبدا و سازنده محصول دارند. مصرف کنندگان کره هر روزه به طور فزاینده ای آگاهی شان از مواد تشکیل دهنده محصولات مراقبت از پوست و مو بالا می رود و حتی طبق نظر سنجی که در سال ۲۰۱۷ صورت گرفته است ۴۴ درصد از زنان کره ای تمایل به استفاده ی بیشتر از محصولاتی که حاوی مواد طبیعی و ارگانیک بیشتری است را از خود نشان داده اند.

افزایش تمایل به سمت محصولات مراقبت از مو

علاوه بر رشد چشمگیر بخش مراقبت از پوست در مارکت سئول همچنین بازار محصولات مراقبت از مو نیز دارای رشد چشمگیری بوده است. مصرف محصولاتی همچون شامپو ها، نرم کننده ها، ماسک های مو و سرم ها در حال افزایش است و این تمایل مصرف کنندگان ناشی از گرایش آنها به داشتن موهای سالم تر و زیباتر است. بازار این محصولات تا حد زیادی تحت تاثیر نوآوری در بسته بندی و طراحی قرار دارد. علاوه بر این رشد خرده فروشی و تجارت الکترونیک به شدت به گسترش بیشتر بازار در این کشور کمک کرده است.

مصرف کنندگان محصولات مراقبت از مو عمدتا در کره خواستار محصولاتی هستند که به طور خاص برای یک نیاز خاص در راستای بهبود جدیدی در زیبایی مو طراحی شده باشند. بنابراین شرکت ها در حال تولید فرمولاسیون هایی با اثر بخشی بیشتر برای تقویت نوآوری در بخش مراقبت از مو در مارکت این بخش هستند.

قوانین و مقررات نظارت بر محصولات کازمتیک 

در کره جنوبی محصولات کازمتیک تحت نظارت و قانون گذاری وزارت غذا و دارو قرار دارد.  MFDS و محصولات کازمتیک تحت دو طبقه بندی خاص یعنی مواد کازمتیک عملکردی و محصولات معمولی قرار دارند. محصولات عملکردی شامل روشن کننده ها و سفید کننده ها، ضد چروک ها و محصولات ضد آفتاب و برنزه کننده هستند و توسط MFDS به ۱۱ طبقه شامل رنگ موها، مواد مغذی مو و محصولات کازمتیکی که به محافظت از پوست در برابر آسیب کمک می کنند، تقسیم بندی می گردند.

MFDS بر اساس قوانین کره جنوبی تنها برای محصولات فانکشنال و عملکردی بررسی های پره مارکتینگ دارد و برای همه محصولات معمولی  (The Korea Pharmaceutical Traders Association) یا به اختصار KPTA از طرف MFDS مجاز است تا نسبت به بررسی و تایید موارد درخواستی برای واردات به سئول اقدام و عمل نماید. در سال ۲۰۱۵ از میان ۱۰۲۴ مورد ثبت شده برای واردات محصولات کازمتیک به کره جنوبی ۷۱۵ مورد نماینده یا توزیع کنندگان و ۱۳۴ مورد دفاتر شعبه برندهای مختلف بوده اند.

وارد کننده ها و توزیع کننده های محصولات کازمتیک وارداتی به کره جنوبی ملزم به ثبت و ارائه همه مدارک درخواستی در MFDS یا KPTA به صورت اصول پره مارکتینگ هستند و حتما قبل از واردات باید لایسنس مربوطه را دریافت نمایند. بر اساس معاهده فی مابین دولت ایالات متحده و کره جنوبی واردات محصولات آمریکایی به کره جنوبی برای مدت ۱۰ سال از مارس ۲۰۱۲ تعرفه صفر دارد و این فرصت مناسبی است که برای شرکت های آمریکایی در این زمینه فراهم شده است. یکی دیگر از نکات قابل توجه در مارکت کازمتیکس سئول این است که از کل آنلاین شاپینگ (یعنی ۱۸٫۹ درصد کل مارکت) این محصولات موبایل شاپینگ در سال رقمی حدو ۱۷ درصد را بخود اختصاص داده بود، ولی در سال ۲۰۱۵ این بخش به عدد ۴۵٫۴ درصد رسید که نشان دهنده تمایل جدیدی در سطح مارکت این دسته از محصولات است.

✍️ دکتر محمد بقایی

edited by artan akheri
Picture of دکتر محمد بقایی

دکتر محمد بقایی

دکتر داروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط