بازخوانی پرونده ضد آفتاب های خوراکى

ضد آفتاب های خوراكى, ضد آفتاب موضعی, تاریخچه ضد آفتاب, ضد آفتاب های سنتتیک, فاکتور محافظتى آفتاب, خطرات مضر نور آفتاب, ادعای کاهش علائم پیرى .

کلمات کلیدی: ضد آفتاب های خوراکى, ضد آفتاب موضعی, تاریخچه ضد آفتاب, ضد آفتاب های سنتتیک, فاکتور محافظتى آفتاب, خطرات مضر نور آفتاب .

“محصولات ضد آفتاب موضعى تنها محافظت کننده در برابر آفتابند و هیچ قرص یا کپسولى در این رابطه مورد تایید نیست “

محصولات مراقبت از آفتاب بیشتر در جهت محافظت از پوست در برابر اشعه های ماوراء بنفش UVA,UVB فرمولاسیون و ساخته می شوند.

با نگاهی به تاریخچه ضد آفتاب چه چیز را در می یابیم؟

قدمت ساخت اولین ضد آفتاب های سنتتیک و مصرفشان به حدود ٩٢ سال یعنی سال ١٩٢٨ میلادی بر مى گردد. البته اولین سری از محصولات تجاری ضد آفتاب در سال ١٩٣۶ میلادی توسط شیمیست معروف فرانسوى Eugène Schueller بفروش رسیده است. در سال ١٩٧۴ فاکتور محافظتى آفتاب یا همان SPF توسط Franz Greiter به دنیا معرفی گشت.

به مرور زمان و با شناخت بیشتر خطرات انرژی های خورشیدی ، نگرانی های عمومی در باب افزایش سرطان پوست ناشی از بیش تابش نور آفتاب گسترش یافت و سبب شد تا هم تقاضای استفاده از چنین محصولاتی در جهان افزایش یابد و هم محققان توجه بیشتری در این حوزه داشته باشند.

وجود دغدغه هایی مبنی بر سالم بودن فیلترهای مورد استفاده در فرمولاسیون این دست از محصولات بخصوص فیلترهای شیمیایی از نظر تاثیر بر سیستم هورمونی و یا سایز فیلترهای فیزیکى ( خطرات احتمالی نانو ذرات) از یک رو و تا حدی دشواری و لزوم تکرار مصرف در طی روز نیز همواره سبب شده تا محفقین به دنبال یافتن راه هایی با سلامت و سهولت بیشتر برای مراقبت در برابر این انرژی های خورشیدی باشند.

[box type=”warning” align=”alignright” class=”” width=””]اخیرا در همین راستا بحث عرضه و مارکت ضد آفتابهای خوراکى در دنیا مطرح گردید که در زیر توجه شما عزیزان را به بازخوانی پرونده آن جلب مى نمایم :[/box]

در تاریخ ٢٢ می ٢٠١٨ میلادی ، برابر با اول خرداد ماه سال گذشته ،سازمان غذا و دارو آمریکا FDA نامه هشدار دهنده ایى به کمپانى ها که به صورت غیر قانونی اقدام به مارکتینگ و عرضه قرص ها و کپسول های تحت عنوان مکمل هاى تغذیه ایى و یا دارویى ایجاد کننده محافظت در برابر آفتاب می نمایند ارسال نمود.

در این نامه آمده است که این شرکت ها به صورت غیر قانونی اقدام به مارکت محصولات ساپلیمنتی تحت عنوان محافظ در برابر خطرات مضر نور آفتاب می پردازند که هیچ تاییدیه ایى را از سوی این ارگان معتبر جهانى نداشته و سلامت و اثر بخشی آنها نیز مورد سوال است.

همچنین در این نامه به نام برند های برخى از این کمپانى هاى متخلف از جمله :

[box type=”info” align=”alignleft” class=”” width=””]Advanced Skin Brightening Formula, Sunsafe Rx, Solaricare و Sunergetic[/box]

نیز اشاره شده است که با محصولات خود سلامت مردم را با اعلام بی ضرر و سالم بودن از یک سوی و اطمینان بخشی در باب اثر بخش بودن قرص یا کپسول شان در برابر آفتاب و ایجاد محافظت در برابر اشعه های ماوراء بنفش ، و از سوی دیگر با ادعای کاهش علائم پیرى ناشی از آن و کاهش سرطان های پوستی وابسته به آفتاب به خطر انداخته اند .

سازمان غذا و داروى ایالات متحده امریکا مجددا و موکدا اعلام می نماید :

“هیچ قرص یا کپسولى که بتواند جایگزین ضد آفتاب های موضعی گردد وجود ندارد “

✍️ دکتر محمد بقایی
دکترداروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک
مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو

Edited by Artan Akheri
Picture of دکتر محمد بقایی

دکتر محمد بقایی

دکتر داروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط