آیا خطر بروز واکنش های آلرژیک به PPD ، پارا فنیلن دی آمین جدی است ؟

خطر بروز واکنش های آلرژیک, PPD, پارا فنیلن دی آمین, فنیلن دی آمین, آلرژن بودن, اسانس و پرزرواتیو, درماتیت تماسی, حنای سیاه, فرمولاسیون رنگ مو .

کلمات کلیدی: خطر بروز واکنش های آلرژیک, PPD, پارا فنیلن دی آمین, فنیلن دی آمین, آلرژن بودن, اسانس و پرزرواتیو, درماتیت تماسی, حنای سیاه, فرمولاسیون رنگ مو .

آیا خطر بروز واکنش های آلرژیک به PPD ، پارافنیلن دی آمین جدی است ؟ اگر به مدت طولانی موهای خود را رنگ مى نمایید،احتمالا در معرض ماده اى به نام پی پی دی PPD قرار گرفته اید ، ماده اى که در اکثر رنگ هاى مو ، حتى رنگهاى با ادعاى طبیعى بکار مى رود. پارافنیلن دی آمین ، کمک می نماید تا رنگ جدید طبیعى جلوه کند و با چند بار شستشو از بین نرود.

البته در ارتباط با این ماده نگرانى هایى وجود دارد که در ادامه به بررسى آن مى پردازم؛

✔ فنیلن دی آمین چیست؟

این ماده که همچنین به نام پارافنیلن دی آمین ، پی – فنیلن دی آمین یا ١،۴ بنزندیامین شناخته می شود یک ترکیب ارگانیک است که در رنگ مو کاربرد دارد.
این ماده کمک می نماید تا رنگ جدید به میزان بیشتری باقی بماند.

✔ اما نگرانی ها در این باب چیست ؟

مهمترین نگرانی موجود در رابطه با این ماده ، آلرژن بودن این آن است که می تواند سبب واکنش های نسبتا شدیدی در کف سر ، گوش ها یا گردن که در آنها پوست در تماس با رنگ قرار دارد گردد.

داده های حاصل از مطالعات انسانی و حیوانی اثبات نموده اند که PPD دارای اثرات قوی حساسیت زایی پوست می باشد.

خطر بروز واکنش های آلرژیک, PPD, پارا فنیلن دی آمین, فنیلن دی آمین, آلرژن بودن, اسانس و پرزرواتیو, درماتیت تماسی, حنای سیاه, فرمولاسیون رنگ مو .

می دانیم نمونه های متعددی از درماتیت تماسی در تماس های شغلی با رنگ حاوی مواد شیمیایى رخ داده است.

مطالعات اثبات نموده است مواد شیمیایی پس از اسانس و پرزرواتیو سومین عامل ایجاد درماتیت تماسی ناشی ار محصولات کازمتیک است .

محققین اروپایى اعلام داشته اند با توجه به افزایش رنگ نمودن مو توسط جوانان این مشکل رو به افزایش است .

معمولا بیمارانی با واکنش های بسیار جدى شامل کهیر ها و بثورات دردناک در اطراف خط جداساز مو و صورت به مراکز درمانی مراجعه می نمایند .در مراجعین تورم و التهاب در ناحیه صورت شایع است .
گاهی اوقات واکنش ها به حدی جدی است که منجر به بسترى شدن فرد مى گردد.

✔ حال سوال این است ؛ آیا با افزایش تماس احتمال بروز آلرژى بیشتر مى گردد؟

بر اساس نظر متخصصین هرچه مردم بیشتر و بیشتر موهایشان را رنگ نمایند بالطبع احتمال بروز آلرژی های ناشی از PPD افزایش می یابد.

‏PPD البته در بسیاری از رنگهای ” تتو ” نیز بکار مى رود.

در سال ٢٠٠١ سازمان غذا و داروى امریکا اعلام نموده بود که گزارشات متعددى مبنى بر بروز واکنشهای ناخواسته حاصل از رنگهای بکار برده شده در پوست از جمله “حناى سیاه” گزارش شده است که ممکن است حاوی PPD باشند.

البته سازمان غذا و داروى امریکا اعلام نمود حنای سیاه ممکن است حاوی ” کول تار” هم باشد که مى تواند سبب بروز واکنش های آلرژیک در برخی از افراد گردد.

‏PPD تنها مجاز به مصرف در رنگ مو می باشد و بکار گیری آن در هر محصول دیگری که مستقیما به پوست رنگ می دهند از جمله “تتو” های موقت ممنوع است .

احتمال بروز واکنش های آلرژیک ناشی از PPD به علت غلظت بیشتر بکار گرفته شده در تتو بسیار بیشتر است.

✔ چگونه از این ماده دوری کنیم؟

اگر دلنگرانی ایی نسبت به واکنش های آلرژیک ناشی از PPD دارید در لیبل محصولاتی همانند رنگ مو به دنبال مواد زیر باشید :

* p-Phenylenediamine or paraphenylenediamine
* ۴-phenylenediamine
* phenylenediamine
* p-diaminobenzene
* ۴-aminoaniline
* ۱,۴-benzenediamine
* ۱,۴-diaminobenzene

این مواد در هر دو دسته رنگ موهای مردانه و زنانه وجود دارند.
لذا با دیدن این مواد می توانید از مصرف آن بپرهیزید.

‏✔ PPD در اتحادیه اروپا

PPD به عنوان یکی از مواد اولیه رنگ مو توسط اتحادیه اروپا بر اساس ۷۶/۷۶۸/EEC (now re-cast as the Cosmetics Regulation No. 1223/2009) پذیرفته شده است و این به معنای مجاز بودن استفاده از این ماده در ٢٧ کشور عضو اتحادیه اروپا ست.

خطر بروز واکنش های آلرژیک, PPD, پارا فنیلن دی آمین, فنیلن دی آمین, آلرژن بودن, اسانس و پرزرواتیو, درماتیت تماسی, حنای سیاه, فرمولاسیون رنگ مو .

✔ حال سوال دوم این است ، آیا استفاده از این ماده در امریکا ممنوع است؟

خیر بر اساس اطلاعات واصله تا کنون استفاده از این ماده به عنوان یکی از اجزای رنگ مو در اتحادیه اروپا و امریکا ممنوع نمی باشد.

‏PPD در رنگ مو با حداکثر میزان ٢درصد مجاز می باشد و تولید و عرضه کنندکان ملزم به درج نام ماده بر روی لیبل را دارند.

✔ آیا PPD در بدن انباشته می شود؟

بر اساس نطر کارشناسان کمیته علمی سلامت مصرف کنندگان SCCS کمیسیون اروپایی نحوه فرمولاسیون رنگ مو به نحوی است که تنها در سطح مو عمل نماید ، البته این مواد در حین بکارگیری در تماس با پوست کف سر قرار دارند و ممکن است مقادیر بسیار ناچیزی از آن جذب گردد که در طول حداکثر ٢۴ ساعت از بدن حذف می گردد.

اما بروز واکنش های آلرژیک در طول زمان به عنوان یک پاسخ ایمونولوژیک و با تکرار مصرف رخ می دهد و ربطی به تجمع این ماده در بدن ندارد.

✔ چند درصد از افراد ممکن است دچار واکنش های آلرژیک PPD گردند ؟

بر اساس مطالعات اروپایی تقریبا عده کثیری از مردم (٩٨٪‏) پتانسیل واکنش به PPD را ندارند و از بین افرادی که این پتانسیل را دارا می باشند تنها یک گروه اندکی (حدود ٠.١ درصد از افراد) دچار واکنش های آلرژیک می گردند. البته این درصد در بین افرادی که به صورت حرفه ایى در معرض تماس با این ماده قرار دارند به مراتب بیشتر است.

 

فردی که پتانسیل آلرژی به این ماده را دارا می باشد در مرتبه اول استفاده از رنگ مو دچار واکنشهای آلرژیک نمی شود و برای این مهم لازم است تا سیستم ایمنی فرد مجددا در معرض این ماده قرار گیرد. البته زمان و شدت بروز ابن واکنش ها از فردی به فرد دیگر بر اساس وضعیت سیستم ایمنی شخص متفاوت است.

بهترین راه تشخیص حساس بودن به این ماده انجام تست مستقیم هشدار دهنده آلرژی ۴٨ ساعت قبل از استفاده از رنگ مو است.

✔ حال سوال دیگری مطرح می شود ، آیا واکنش های آلرژیک فوق مشکلی شایع است؟

در پاسخ باید گفت خیر! میلیونها نفر از مردم در دنیا از رنگ مو استفاده می نمایند بدون اینکه مشکلی را تجربه نمایند. مطالعات اروپایی نشان می دهد احتمال بروز واکنش های آلرژیک ناشی از تماس با این ماده موجود در رنگ مو اعم ار واکنش های ساده یا شدید بین ٠.٣ تا ۴.٣ در هر میلیون رنگ مصرف شده است. این در حالیست که درصد بروز آلرژی های غذایى بین ١-۵ درصد در بین عموم مردم می باشد.

” تمایل دارم به عنوان یک کارشناس پژوهشگر موکداً عرض نمایم ، کنترل، نظارت ، پوشش قوانین و الزامات جاری در سطح ساخت و عرضه محصولات کازمتیکی که به صورت قانونی تولید و عرضه می گردند به نحوی است که کلیه ملاحظات ممکن در ارتباط با ایمنی و سلامت محصول لحاظ می گردد و اگر ماده ایی موجب بروز مشکلات تهدید کننده سلامت گردد به سرعت توسط ارگانهای نظارتی تحت محدودیت یا منع مصرف قرار می گیرد. اما مشکل ممکن است با خرید و مصرف کالاهای تقلبی رخ دهد . مشکلی که گه گاه ممکن است به قیمت جان مصرف کننده تمام گردد.
“بر اساس برداشتی آزاد از

The facts about…
PPD and hair colorants (CTPA uK)”

✍️ دکتر محمد بقایی
دکترداروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک
مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو

edited by artan akheri
دکتر محمد بقایی

دکتر محمد بقایی

دکتر داروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک

3 پاسخ

  1. سلام و ادب. ممنون از مطالب خوبتون. من ملاحسینی هستم دکترای شیمی نساجی و در خصوص برخی رنگ های طبیعی برای پوست و مو فعالیت دارم. خوشحال میشم از تجربیاتتون در این خصوص استفاده کنم. همراه من 0913738298 در صورت تمایل به ارتباط و همکاری

  2. بله بنده هم بار اول که از رنگ مو استفاده کردم مشکلی برایم پیش نیامد ولی بار دوم که استفاده کردم بعد از یک روز کلا تمام سرم تاول زد و سر و صورتم ورم که که کلا چشمهایم ب. اثر ورم و بادکردگی چشمهایم بسته شدو در بیمارستان بستری شدم اکنون که بعد از یک هفته از بیمارستان مرخص شدم کمی ورم سرم خوابیده و چشهایم کمی باز شده واقعا جای تاسف است که چطور به این سادگی با جان انسانها بازی میکنن و هیچ نهادو سازمانی نیست که جلوی اینگونه محصولات شیمیایی رو بگیره که هیچگونه پادزهر و دارویی هم برایشان پیدا نمیشود

  3. دروود و خسته نباشید،من روی زانوم تتو زدم و دوره تتو اگزما زدم الان ۸ روز شده،و احتمال میدم به خاطر حساسیت و وجود پارافنیلن داخل رنگ تتو بوده،میخواستم بپرسم این مشکل رفع میشه یا نه،اگزما ها یا جاشون روی بدن به خاطر این ماده میمونن؟ممنون میشم پاسخ بدین،خیلی استرس دارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط