آیا ماجرای روغن های ضد آفتاب واقعی است؟

روغن های ضد آفتاب

امروزه استفاده از محصولات ضد آفتاب در جهت محافظت از پوست در برابر اشعه های خطر ناک یو وی UVدر کانون توجه مردم و متخصصین قرار گرفته است . و از طرفی دیگر استفاده از مواد طبیعی و بخصوص با منشاء ارگانیک و سالم نیز اهمیت خاصی برخوردار گشته است .حال سوال این است آیا می توان روغنهای طبیعی و حتی ارگانیک را جایگزین ضد آفتابهای موجود در بازار نمود ؟

در سایتهای غیر معتبر و غیر علمی شاید دیده باشید شما که دارای پوستهای حساس هستید چرا از مواد طبیعی دارای خواص ضد آفتابی همانند روغنهای جوجوبا ، نارگیل ، راسپری ، ماکمادیا استفاده نمی کنید؟ روغنهای طبیعی علی رقم اینکه سرشار از ماد آنتی اکسیدان و مرطوب کننده هستند اما: به سه دلیل روغنهای طبیعی نمیتوانند جایگزین مناسبی برای ضد آفتاب باشند:

مطالعات نشان می دهد که روغنهای طبیعی مواد مناسبی برای بلاک نمودن اشعه یوی وی نمی باشند. در این مطالعات که در سال ۲۱۱۲ صورت گرفته مشخص شده است پس از تابش اشعه یو وی به روغنهای آلوئه ورا ، کانولا، سیترونلا ، نارگیل ، زیتون و سویا هیچ اثرات بلاککنندگی اشعه از این روغنها مشاهده نشده است و مشخص شده است SPF ایجادی با استفاده از این روغنها تنها در حد عدد ۱می باشد. این تحقیقات نشان می دهد که این روغنها هیچ اثر محافظتی در برابر ایجاد سرخی و التهاب پس از تابش آفتاب ندارند . البته در تحقیقات دیگر صورت گرفته عدد SPF ایجادی از عدد ۱الی حداکثر ۷متغیر بوده است . بنابر این می توانیم بگوییم :

روغنهای طبیعی به تنهایی مواد مناسبی برای بازگرداندن اشعه یوی وی (UV BLOCKING) و محافظت از پوست نیستند.

در جدول زیر میزان فاکتور حفاظتی تعدادی از روغن های گیاهی به روش اسپکتروفتومتری (۲۰۱۰ ,.Kaur CD., Saraf S) محاسبه و گزارش شده است.

PR 2 22 g005 1

نکته دوم و حائز اهمیت در این رابطه این است که بر اساس مطالعات مشاهده شده است در بین روغن های طبیعی تنها ویتامین E دارای خاصیت جذب یو وی است اما این جذب تنها برای اشعه های با طول موج زیر ۳۱۰ نانو متر رخ می دهد و این بدان معنی است که این روغن هم اجازه می دهد تا اشعه های بالاتر از این طول موج عبور نموده و وارد پوست شوند.

Telegram
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید