توصیه های یک کازمتولوژیست برای داشتن پاهایی با پوست سالم و زیبا

کازمتولوژیست, پا, پوست سالم, لطافت پوست, خشکی و زبری پوست, ماساژ, سنگ پا, بوی بد پا, عفونت های قارچی, لوسیون مرطوب کننده, جوراب مناسب .

کلمات کلیدی: کازمتولوژیست, پا, پوست سالم, لطافت پوست, خشکی و زبری پوست, ماساژ, سنگ پا, بوی بد پا, عفونت های قارچی, لوسیون مرطوب کننده, جوراب مناسب .

براى داشتن پاهایی با پوست هاى سالم و زیبا و رهایی از بوی بد پا توصیه میکنم که سعی کنید تا توجه و مراقبت از پا هایتان تبدیل به یک عادت روزانه گردد و اقدامات مراقبتی زیر را نیز بکار بگیرید :

١- همواره به فکر لطافت پوست آن باشید؛

هرگونه خشکى و زبرى پوست حتی در کمترین مقدار آن مى تواند سرآغاز بروز مشکلات بعدی از جمله ترک پاشنه ، ایجاد زخم و بروز پینه باشد لذا توصیه میکنم هفته ای دو بار هر بار ١۵ الی ١٠ دقیقه پاهایتان را در ظرفی مناسب محتوی محلول پیشنهادی که توسط شخص بنده تدوین شده در زیر ماساژ دهید.

محلول ماساژ چای سیاه حاوی گلیسیرین و لیمو 

مواد لازم :

  • ۱- پنج لیتر آب ولرم
  • ۲- یک استکان چای سیاه پررنگ ( بدون افزودن آب پس از دم کشیدن چای ) چای سیاه حاوی تانیک اسید مى باشد و با خواص آنتی باکتریالی خود مانع از ایجاد مشکلات قارچى خواهد شد و به علاوه از بوی بد احتمالى آن نیز خواهد کاست.
  • ۳- سه قاشق غذاخوری گلیسیرین ( قابل تهیه در داروخانه های کشور
  • ۴- سه قاشق آب لیموی تازه

طرز تهیه :

ابتدا آبلیمو را به چای افزوده و پس از همزدن گلیسیرین را به آن بیفزایید و خوب هم بزنید و سپس با اختلاط ساده و با بهم زدن معمولی با اب ولرم مخلوط نمایید. توصیه می شود که از این دستورالعمل هفته ای یک الی دو بار برای بهبود وضعیت پاهایتان استفاده نمایید.

٢- اسکراب را فراموش نکنید؛

اگر از زبری پوست پاشنه پا هایتان رنج می برید ، سرآغاز بهبودی ابتدا اسکراب نمودن آن است. اسکراب پوست پاشنه پا مى تواند توسط سنگ پا ، فرآورده هاى تخصصی اسکراب پا یا ترکیباتی که قابلیت ساخت در منزل را دارند صورت پذیرد. اگر تمایل به تهیه نمونه ای از آنچه قابل ساخت در منزل تان می باشد را دارید میتوانید به طریق زیر عمل نمایید:

اسکراب پا ، حاوی ویتامین سی و روغن زیتون

مواد لازم :

* ١ و یک چهارم فنجان شکر سفید دانه درشت
* نصف فنجان روغن زیتون
* سه قاشق غذاخوری آب لیموی تازه

طرز تهیه :

همه این مواد را وارد ظرفی مانند ظرف خالى یک سس مایونز نموده ، درب آن را بسته و قبل از مصرف بشدت تکان دهید تا اختلاط صورت پذیرد.

نحوه مصرف:

از اسکراب مورد نظر به مقدار کافی بر روی کف دست تان ریخته و به مدت ۵ دقیقه پاهایتان را ماساژ دهید سپس با آب ولرم اقدام به شستشو نمایید. از این اسکراب می توانید هفته ای یکبار استفاده نمایید.

٣- شستشوی هر روزه ابتدایی ترین کار در مراقبت از پا

سعی کنید هر روزه پس از مراجعت به منزل با استفاده از صابون ، شامپو ، بدن شوی یا محصولات تخصصی شستشوی پا همانند فوت واش نسبت به پاکیزگی آن اقدام نمایید.

کازمتولوژیست, پا, پوست سالم, لطافت پوست, خشکی و زبری پوست, ماساژ, سنگ پا, بوی بد پا, عفونت های قارچی, لوسیون مرطوب کننده, جوراب مناسب .

پاهاى ما در طول روز در معرض تعریق مداوم قرار دارند که می تواند در بین انگشتان آن موجب رشد انواع قارچ و باکتری ها گردد. لذا این اقدام شما ضمن ایجاد یک انرژی مضاعف پس از یک روز کاری پر استرس سبب رهایی از بوی بد پا ی احتمالی و یا بروز عفونت های قارچی خواهد شد.

۴- اگر پوست خشک دارید استفاده از کرم یا لوسیون مرطوب کننده پا فراموش نشود.

کرم و لوسیون بدن یا پا بخصوص محصولاتی که حاوی روغنهای جوجوبا ، آووکادو … یا مواد مرطوب کننده ای مانند اسید لاکتیک ، اوره ، انواع عصاره … هستند ضمن ایجاد رطوبت می توانند نقش موثری در لطافت و زیبایی آن داشته باشند .

توصیه میکنم پس از ، شستشو ، اسکراب ، یا غوطه وری و ماساژ با محلول “بند یک این نوشتار” حتما از یک مرطوب کننده دلخواه استفاده بفرمایید.

۵- جوراب نقش مهمی در سلامت پوست پا و بوی بد پا

جوراب مناسب ضمن ایجاد محافظت فیزیکی از پوست پاهایمان در برابر ضربات احتمالی نقش مهمی نیز در جلوگیری از بروز خشکی و زبری آن دارد. در انتخاب جوراب بسیار دقت نمایید ، تنها توجه به رنگ و طرح آن کافی نیست.

بهتر است از جورابی نخی و با ضخامت مناسب نسبت به فصل و دمای محل زندگیتان اقدام نمایید. به خصوص به آقایان توصیه می کنم هر روزه نسبت به تعویض و شستشوی جوراب هایشان آنهم با یک شوینده مناسب پا یا فوت واش اقدام نمایند تا از بوی بد پا ی احتمالی و ایجاد عفونت های قارچی رهایی یابند.

به هر حال علاوه بر موارد فوق انتخاب کفش مناسب در رهای از بوی بد پا ، توجه ویژه به ناخن ها و معاینات روزانه برای افراد دیابتیک نیز از دیگر مواردی است که نباید از نظرها دور بماند.

✍️ دکتر محمد بقایی
دکترداروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک
مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو

edited by artan akheri
Picture of دکتر محمد بقایی

دکتر محمد بقایی

دکتر داروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط