حداکثر دوز مجاز آلومینیوم در محصولات کازمتیک

قوانین اتحادیه اروپا برای دوز مجاز آلومینیوم در محصولات کازمتیک

کلمات کلیدی: دوز مجاز آلومینیوم, ترکیبات حاوی آلومینیوم, حداکثر میزان مجاز آلومینیوم, غدد عرقی, انتقال سیستمیک آلومینیوم از طریق پوست, رنگ هاى lake آلومینیوم کولوئیدال .

قطعا شما هم تاکنون در رابطه با نگرانى هاى جهانى در باب بکار گیرى ترکیبات حاوى آلومینیوم در محصولات مختلف کازمتیک شنیده اید. در سال ۲۰۱۴ ، از SCCS کمیته علمى سلامت مصرف کننده اتحادیه اروپا خواسته شد تا ایمنی آلومینیوم در محصولات کازمتیک را بررسی کند. بر اساس گزارشات واصله مشخص شد از مواد حاوى آلومینیوم در بسیاری از دسته های مختلف محصولات کازمتیک استفاده مى گردد.

اما در میان آنها فرآورده هاى ضد عرق و خوش بو کننده یا دئودورانت ها ، رژ لب و خمیر دندان با توجه سطح تماس و احتمال خطر زایی شان توسط SCCS به عنوان اصلی ترین عوامل مورد توجه قرار گرفتند.

SCCS در آن سال (SCCS / 1525/14) اعلام کرد ، به دلیل عدم وجود اطلاعات کافی از میزان نفوذ پوستی ، ارزیابى سلامتى برای این دسته از محصولات صورت نمى گیرد و محدودیت های مصرفی در این رابطه وجود ندارد و لازم است تا میزان آلومینیوم بدن پس از مصرف این دست از فرآورده ها بررسی و خطر زایی آنها مورد مطالعه مستقیم قرار گیرد.

اما نظر جدید (SCCS (SCCS/1613/19 بر اساس مطالعات متعدد و داده هاى در دسترس و ارزیابی هاى صورت گرفته در ماه مارس٢٠٢٠ اعلام شده است. حال بر اساس آخرین پرتکل اتحادیه اروپا حداکثر میزان مجاز آلومینیوم موجود در این محصولات به قرار زیر است:

  1. در محصولات دئودورنت ( خوش بو کننده ) و ضد تعریق غیر اسپرى همانند رول یا استیک حداکثر ۶.٢۵درصد
  2. در محصولات دئودورنت ( خوش بو کننده ) و ضد تعریق اسپرى حداکثر ١٠.۶درصد
  3. در خمیر دندان حداکثر ٢.۶۵ درصد
  4. در رژلب حداکثر ٠.٧٧ درصد

در گزارش نهایى SCCS به کجایی مصرف و عملکرد آلومینیوم در سه نوع فرآورده صد تعریق ، رژلب و خمیر دندان اشاره شده است :

دوز مجاز آلومینیوم فرآورده هاى ضد عرق

نمک هاى آلومینیوم در فرآورده هاى ضد عرق ، همانند آلومینیوم هیدروکلراید ، سبب شکل گیرى ژل پلیمر نامحلول آلومینیوم هیدروکساید شده و کانال عرق را به صورت موقتى مى بندد و از این طریق سبب ممانعت از تعریق و رسیدن مواد غدد عرقی به سطح پوست مى شود.

این مواد در فرمولاسیون هایی با اسیدیته های (PH) خیلی پایین محلول هستند اما وقتى بر روى پوست استعمال مى گردند کمپلکس هاى خنثى ای از نظر شیمیایی با ترکیبات عرق و پوست تشکیل مى دهند. ترکیباتى که وزن ملکولى بالا داشته و Log P پایین و بار الکتریکى مثبت بالایشان پتانسیل جذبشان از طریق لایه استراتوم کورنئوم پوست را محدود مى نماید.

علاوه بر این ، تحقیقات نشان داده است جذب پوستى این مواد توسط شکل گیرى ترکیبات پروتئینى در خارجى ترین لایه هاى استراتوم کورنئوم به حداقل مى رسد. این ماهیت شیمیایی سبب محدود نمودن انتقال سیستمیک آلومینیوم از طریق پوست مى گردد.

ترکیبات آلومینیوم  در رژ لب

اصلى ترین مواد حاوى آلومینیوم در این دسته از محصولات، رنگ هاى lake آلومینیوم کولوئیدال مى باشند. این رنگ ها به صورت مایع با واکنش آلومینیوم اکساید با پیگمنتهاى ارگانیک و تبدیل به فرمى نامحلول شکل مى گیرند. آلومینیوم اکساید نیز معمولا بصورت تازه و با واکنش آلومینیوم سولفات یا کلراید با سدیم کربنات یا بى کربنات یا آمونیاک مایع بدست مى آید. با توجه به ساختار ملکولى پیچیده و وزن ملکولى بالاى این نوع از رنگ ها آلومینیوم در مقادیر بسیار کمى نسبت به ماده اولیه خود در دسترس بافتهاى زنده بدن قرار مى گیرد.

ترکیبات آلومینیوم در خمیر دندان ها

املاح غیر محلولى که معمولا در خمیر دندان بکار مى روند به عنوان یک ماده ساینده و در جهت ایجاد درخشندگى پس از مسواک نمودن عمل مى نمایند، این مواد بعلاوه برای بهبود رئولوژى نیز کاربرد دارند. خمیردندان ها نیز ممکن است حاوى رنگهاى lake آلومینیوم کولوئیدال و پیگمنتها باشند.

به هر حال بر اساس نظر نهایى SCCS/1613/19 جذب سیستمیک آلومینیوم از طریق مصرف روزانه محصولات کازمتیک خطرات مشخص و قابل توجهى براى بدن بشرط رعایت الزامات و دوزهاى مجاز ندارد.

edited by artan akheri
Picture of دکتر محمد بقایی

دکتر محمد بقایی

دکتر داروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط