حلال پنجره ی جدیدی به دنیای زیبایی

محصولات حلال کازمتیک, بازارهای جهانی, محصولات زیبایی حلال, محصولات طبیعی, دوست دار محیطزیست, استاندارد حلال, کنفرانس بین المللی حلال در کازمتیک تهران .

کلمات کلیدی: محصولات حلال کازمتیک, بازارهای جهانی, محصولات زیبایی حلال, محصولات طبیعی, دوست دار محیط زیست, استاندارد حلال, کنفرانس بین المللی حلال در کازمتیک تهران .

جهان به زودی در تسخیر محصولات حلال

سلامت ، کیفیت ، اصالت

شاید کمتر کسی را بتوان یافت که سه خصیصه فوق را در کالایی بیابد و آن را خریداری ننماید ، استفاده نکند و در لیست مشتریان وفادار آن قرار نگیرد!

شاید علت توفیق و در هم نوردیدن سدهای سخت موجود در مارکت جهان برای ورود کالا ، ادعا یا تمایل به مصرف جدید توسط محصولات حلال هم همین است.

تولید و عرضه کنندگان کالای حلال با سرعت رشدی عجیب و خارق العاده در حال ارائه کالاهایی جدید و متنوع گسترش فضای مارکت و ورود به حوزه های جدید آن هستند.

مسلمانان با دارا بودن جمعیتی بیش از ١.٨ میلیارد نفر که ٢۴ درصد جمعیت کل جهان را شامل می گردد و با درصد رشد جمعیتی معادل ١.٨ سالیانه ( میانگین درصد رشد جمعیت جهان ١.١ درصد است) از جایگاه اقتصادی اجتماعی ویژه ایی برخوردارند. لذا اگر کالایی مورد تایید و توجه آنها قرار گیرد و در چارچوب قوانین شرع مقدس اسلام عرضه گردد بخودی خود مورد توجه مردم جهان قرار خواهد گرفت.

البته امروزه  تمایل به خرید و استفاده از محصولات حلال و از پس آن محصولات زیبایی حلال نه تنها در بین مسلمانان دارای طرفداران زیادی است بلکه در بین افراد دیگری که موشکافانه به مقوله هایی همچون استفاده از محصولات طبیعی ، ارگانیک و سالم می نگرند نیز طرفداران فراوانی دارد.

وقتی به مقوله های محصولاتی همچون ، سبز، طبیعی ، دوست دار محیط زیست و ارگانیک می نگریم ، با کمال احترام و علاقه فراوان به این حوزه ارزشمند در می یابیم به دلیل تفاوت نگرش های متنوع ، نا همگن و وجود تعاریفی متفاوت و گاها گمراه کننده ، مصرف کننده وارد وادی سردرگمی شده و حتی کاهی پس از انتخاب و مصرف کالایی از این دست احساس غیر واقعی بودن ادعا می گردد.

به همین علت هم در برخی از کشورها یا تصمیم گیری در باب صدور مجوز برای بکارگیری چنین ادعاهایی به بعد موکول می گردد یا حتی همانند کانادا ( به علت عدم قابل اثبات بودن اصالت و منافع ادعایی ) از سوی کمیته ملی رقابت ممنوع می گردد.

اما وقتی حرف از محصول حلال است نخستین چیزی که در ذهن اکثر افراد مسلمان و غیر مسلمان نقش می بندد، وجود نظارت است.

نظارت بر مواد مصرفی ، پروسه های ساخت و بسته بندی و ماشین آلات و فضای تولید.

استاندارد حلال شاید امروزه از معدود استانداردهای جهانی است که برای مسلمین معنایی واحد دارد و شاید از جمله معدود عبارات معنایی خاص در جهان است که مورد احترام و توجه همگانی است.

حلال عبارتی است کوتاه که دنیایی از تفکر ، نظم، علم و اندیشه را پشتوانه دارد و اینگونه است که وقتی بر سر کالا، پروسه یا خدمتی چتر می گستراند بلافاصله :
سلامت ، کیفیت و اصالت را به ذهن متواتر می سازد.

بر اساس گزارش Grand View Reaserch در سال ٢٠١٧ مارکت جهانی محصولات کازمتیک حلال ، در سال ٢٠١۵ ارزشی معادل ١۶.٣٢ میلیارد دلار داشت و برآوردها حاکی از افزایش حجم این مارکت تا سال ٢٠٢۵ به میزان ۵٢.٠٢ میلیارد دلار است.

بر اساس معیارهای شرعی چتر نظارتی حلال در صنعت کازمتیک :

  • مواد اولیه
  • پروسه ساخت
  • ماشین الات ساخت
  • مواد بسته بندی
  • انبارها

حمل و نقل و تداراکات را شامل می گردد و در همه آیتم های فوق تولید، توزیع و عرضه کنندکان موظف به رعایت موازین شرعی مربوط به حلال هستند. هر چند در حال حاضر صنعت کازمتیک حلال ۴ درصد حجم مارکت جهانی را در برمی گیرد اما انتظار می رود در آینده ایی نزدیک با دو رقمی شدن به یکی از بازیگران اصلی مارکت کازمتیک جهان تبدیل گردد.

دکتر محمد بقایی 

دکترداروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک

دبیر اولین کنفرانس بین المللی حلال در کازمتیک تهران-٢٠١٨

edited by artan akheri

کنفرانس بین المللی حلال در کازمتیک تهران

دکتر محمد بقایی

دکتر محمد بقایی

دکتر داروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط