نگاهی گذرا بر روغن آووکادو ، از منظر سلامت بدن ، پوست و کازمتولوژی

آووکادو ، پوست و کازمتولوژی ، خطرات كاتاراكت ، دژنراسيون ماكولار ، آنالیز اسیدهای چرب ، اولئيک اسيد ، التيام علائم سوريازيس ، مواد موثره کازمتیک .

کلمات کلیدی : آووکادو ، سلامت قلب ، لوتئین ، خطرات کاتاراکت ، دژنراسیون ماکولار ، آنالیز اسیدهای چرب ، اولئیک اسید ، مرطوب نمودن پوست ، التیام علائم سوریازیس ، کازمتولوژی ، تابش ماوراء بنفش .

قدیمی‌ترین شواهد استفاده از آووکادو در یک غار واقع در پابلو Coxcatlám مکزیک که به حدود ۱۰۰۰۰ سال قبل از میلاد یافت شده بر می‌گردد. همچنین درخت آووکادو سابقه‌ای طولانی کشت در آسیای مرکزی و جنوب آمریکا دارد. آووکادو یا گلابی تمساح نام درخت و میوهٔ آن درخت است.

این درخت در مناطق گرم و استوایی می‌روید و میوه‌ای سبز رنگ با هسته‌ای درشت دارد. آواکادو (پرسی آمریکانا) درختی است که میوهٔ آن در گونهٔ گیاهان گل‌دار طبقه‌بندی می‌شود. این گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و تا ۲۰ متر رشد می‌کند.

✔️ تاثیر بر سلامت بدن

آنالیز اسیدهای چرب موجود در روغن آووکادو توسط کروماتوگرافی گازی در جدول ۱ نشان داده شده است. آووکادو در مجموع حاوی ۲۴% اسیدهای چرب اشباع، ۵۲٫۰۶% اسیدهای چرب غیراشباع مونو (تک غیراشباع) و ۲۳٫۹۴% اسیدهای چرب غیراشباع پلی (چند غیر اشباع) است.

آووکادو ، پوست و کازمتولوژی ، خطرات کاتاراکت ، دژنراسیون ماکولار ، آنالیز اسیدهای چرب ، اولئیک اسید ، التیام علائم سوریازیس ، مواد موثره کازمتیک .

مطالعات متعدد حیوانی اثرات مفید آووکادو بر سلامت قلب را به اثبات رسانده است. در یکی از این مطالعات روغن آووکادو در مقایسه با روغن زیتون و ذرت ، اثرات کاهنده کلسترول خون بیشتری نسبت به بقیه نشان داده است.

در این تحقیق مشخص شده است روغن آووکادو و زیتون به نحو چشمگیری توان افزایش HDL خون را دارا می باشند. البته در مطالعه صورت گرفته بر روی رَت دیده شده است این روغن سبب کاهش تری گلیسرید و LDL خون شده همزمان سبب کاهش فشار خون نیز می گردد.

روغن آووکادو منبع خوبی از لوتئین است ، یک نوع کاروتنوئید که به صورت طبیعی در چشمهای ما وجود دارد. لوتئین آنتی اکسیدانی است که موحب سلامت چشم ها می گردد. برخی معتقدند خوردن لوتئین اضافی می تواند موجب کاهش خطرات کاتاراکت و دژنراسیون ماکولار گردد. بدن انسان لوتئین تولید نمی کند و ما تنها میتوانیم آن را از طریق تغذیه دریافت نماییم.

✔️آووکادو از منظر تاثیر بر پوست و کازمتولوژی

نتایج حاصل از تحقیقات نشان داده است که این روغن منبع سرشاری از اولئیک اسید و اسیدهای چرب اساسی دیگر است. همچنین مشخص شده است وقتی این روغن در محصولات موضعی بکار برده می شود سبب افزایش ساخت کلاژن و کاهش تعداد سلولهای ملتهب در طی پروسه ترمیم زخم می گردد، که این دستاورد می تواند یکی از انتخابهای محققین در طراحی محصولات ترمیم کننده زخم پوست باشد.

روغن آووکادو حاوی بتاکاروتن، پروتئین ، لستین ، فتی اسیدها ، ویتامین A و E است که سبب مرطوب نمودن پوست و محافظت از آن در برابر آسیب های ناشی از تابش زیاد اشعه ماوراء بنفش می گردد.

در مطالعه ایی که در سال ٢٠١۵ انجام گرفت حتی مشخص شد این روغن دارای اثرات آنتی باکتریال نیز می باشد. برخی از مشاهدات پیشنهاد می نمایند که روغن آووکادو می تواند در درمان پلاک سوریازیس نیز موثر باشد.

آووکادو ، پوست و کازمتولوژی ، خطرات کاتاراکت ، دژنراسیون ماکولار ، آنالیز اسیدهای چرب ، اولئیک اسید ، التیام علائم سوریازیس ، مواد موثره کازمتیک .

در مطالعه ایی که در سال ٢٠٠١ صورت پذیرفت مشخص شد ترکیب کرم ب١٢ و روغن آووکادو به مراتب بهتر از و طولانی تر از درمان با ویتامین د٣ می تواند موجب التیام علائم سوریازیس گردد.

در مجموع می توان گفت عوامل آنتی اکسیدان و ضد التهاب موجود در روغن آووکادو می تواند سبب نرمی و لطافت ، افزایش استحکام و کشسانی پوست گردد و منافعی همچون  التیام خارش، ترمیم پوستهای ترک خورده، آبرسانی و مرطوب نمودن پوست، محافظت در برابر آسیب های پوستی ناشی از تابش بیش از حد ماوراء بنفش را نیز به همراه داشته باشد.

✍️ دکتر محمد بقایی
دکترداروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک
مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو

edited by artan akheri
Picture of دکتر محمد بقایی

دکتر محمد بقایی

دکتر داروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط